Sigorta Acente Dernek Başkanları Kürsüde 3 – Sema Tüfekçiler

Kadın Sigortacılar Derneği ( KASİDER ) Yönetim Kurulu Başkanı Sema Tüfekçiler sektöre dair fikir ve düşüncelerini siz değerli okuyucularımız ile paylaştı.

Sigorta Acente Dernek Başkanları Kürsüde 3 – Sema Tüfekçiler

Yayınlanma Tarihi : 3 Mayıs 2022

SAİK in resmi olarak görev maddelerine bakarsak, Acentelerin gelişmesi, hukuken korunması, haklarının takip edilmesi ve bu mesleğe ait her türlü kontrol ve tavsiye yeteneğinin bu komitede olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. Ben şahsen bu kurumun gayet iyi çalıştığını ve temsil kabiliyetinin yüksek olduğunu düşünüyorum, ancak bu tip geniş kitlelere hitap eden organizasyonlarda her zaman bütün partileri aynı anda mutlu etmek mümkün olamamaktadır ki zaten böyle bir şeye de gerek olmamalıdır. Asgari müşterekte ve kalabalığın çoğunluğunu memnun edecek, etik ve hukuki kararların alınarak, kurumun işlevinin acentelik mesleğini hep öne doğru ilerletmek olması elzemdir ve bana göre de bu şekilde icra etmektedir bu komite görevlerini.

Başlıca görev ve yetkileri;

  • a) Sigorta acenteliği faaliyetlerinin adil ve dürüst bir biçimde yerine getirilmesi, iş ahlakının sağlanması, meslek mensuplarının dayanışma ve sigorta acenteliği mesleğinin gerektirdiği özen ve disiplin içinde çalışması için meslek kurallarını oluşturmak.
  • b) Sigorta acenteliğinin etik kurallarını belirlemek ve sigorta acenteliği uygulamalarında birlik sağlanmasına çalışmak.
  • c) Sigorta acenteleri arasında haksız rekabeti ve haksız uygulamaları ortadan kaldırmak için gerekli bütün önlemleri almak ve uygulamak.
  • ç) Yurt içinde ve yurt dışında sigortacılık ve sigorta acenteliğine ait gelişmeler ile idarî ve yasal düzenlemeleri izleyerek toplayacağı bilgileri mensuplarına ve ilgililere ulaştırmak.
  • d) Yurt içinde ve yurt dışında sigorta acenteliği ile ilgili diğer meslek kuruluşları ile ilişki kurmak.
  • e) Sigorta acenteliği mesleğinin geliştirilmesi amacıyla gerektiğinde kurslar tertip etmek, seminer ve konferans gibi eğitim faaliyetlerinde bulunmak.
  • f) Sigorta acenteliği faaliyeti için gerekli asgarî fizikî şartları belirlemek.
  • g) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kuruluna sunulmak üzere yıllık rapor hazırlamak.
  • ğ) Sigortacılık mevzuatı uyarınca sigorta acenteliği yapabilmek için gerekli olan Levhaya kayıt işlemleri ile kayıttan silinme işlemlerini yürütmek.
  • h) Sigorta acenteleri hakkında sigortacılık faaliyetleri ile ilgili konularda disiplin cezası vermek.
  • ı) Sigorta acentelerinde sözleşme düzenlemeye yetkili personelin niteliklerini belirlemek ve bunlara ilişkin sicil tutmak.
  • i) Müsteşarlıkça verilecek diğer görevleri yerine getirmek

olan bu Kurum için, meslek grubuna ait olan her bir Acentenin mesleğine sahip çıkması ve mesleğini zamana uyarlamak için gerekli değişimi gösterebilmesi, teknolojiye hızlı adapte olması ve değişen koşullara uyum gösterebilmesi önemlidir. Ben slogan atmaktan öteye gitmeyen kalabalıklardan oldum olası hoşlanmam, Ortada bir sorun varsa muhakkak ona ait çözüm alternatifleri de vardır, en hızlı olarak bu alternatifler üzerinden gidilerek makro sonuçta efektif getirisi olan çözümler üzerinde mutabık kalınıp yola devam edilmesi şarttır. Aksi halde çok hızlı koşsa bile hiçbir yere varamayan hamster örneğinde olduğu gibi, boşa zaman, boşa enerji harcanır. Levent Bey ve ekibinin Mesleğine sahip çıkan ve bu uğurda emek ve zaman harcayan yapısını oldukça başarılı buluyorum ve yolları açık olsun diyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir