Gelecek Sigorta ile Şekilleniyor
Türkiye Sigorta Birliği (TSB) ön lisans ve lisans bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin başvurabileceği makale yarışmanın detaylarını paylaştı.
Yayınlanma Tarihi : 22 Mart 2022
23 Mayıs 2022 Uluslararası Sigorta Haftası kapsamında ön lisans ve lisans öğrencileri ve sigorta sektöründe en fazla 2 yıllık deneyime sahip kişilere yönelik makale yarışması TSB tarafından yayınladı.
Son başvuru Tarihi: 9 Mayıs 2022
Sonuç Açıklanma Tarihi: 23 Mayıs 2022
Ödüller
- Birincilik Ödülü: 10.000 TL
- İkincilik Ödülü: 7.500 TL
- Üçüncülük Ödülü: 5.000 TL
- Dördüncülük ve Beşincilik Ödülü: 2.000 TL
Başvuru Şartları ve Yöntemi
- Türkiye’deki veya yurtdışındaki lisans ve ön lisans bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler ve sigorta sektöründe en fazla 2 yıllık deneyime sahip olmak.
- Makaleler, yazarının güncel özgeçmiş ve öğrenci belgesiyle birlikte yarisma@tsb.org.tr e-posta adresine “TSB Sigortacılık Makale Yarışması” konu başlığıyla gönderilmelidir.
- Yarışmaya katılım için ön kayıt yapılmasına gerek bulunmamaktadır.
- Yarışma için hazırlanacak makaleler Türkçe dilinde en az 2.000 en fazla 5.000 kelime olmalıdır.
- En az 1, en fazla 3 makaleyle yarışmaya katılım sağlanabilir.
- Bireysel veya grup katılımı mümkündür.
- Yarışmaya katılan makalelerin tüm yayın, yayım ve dağıtım hakları Türkiye Sigorta Birliği’ne aittir.
Makale Konu Başlıkları
- İklim değişikliğinin (artan orman yangınları, yüksek kuvvette fırtınalar, ani sıcaklık değişimleri, mevsimler arası sıcaklık farkları, kuraklık vb.) sonuçlarına doğrudan maruz kalan sektörlerin başında sigortacılık geliyor (katastrofik zararlar, insan sağlığı üzerinde etkileri, uzun dönemli sosyoekonomik değişiklikler vb.). Sigortacıların iklim değişikliği ile mücadele ve olası etkilerinin azaltılması noktasında alabilecekleri aksiyonlara ilişkin görüş ve düşüncelerinizi yazınız.
- Olası Marmara depreminin etkilerinin azaltılmasında sigorta sektörünün rolü ne olur? Deprem öncesinde sigortacıların üstlenebileceği hasar azaltıcı faaliyetler açısından değerlendiriniz. (Mevcut sigortalılık oranı ve sigortalanma bilinci nasıl arttırılabilir? Depremin sonuçlarına karşı hangi alanlarda sigortalar sağlanmalıdır?)
- Medikal alandaki teknolojik gelişmeler ve bunlara bağlı medikal maliyetlerin artışı göz önünde bulundurularak sigorta sektörü Sağlık Sigortaları ile sosyal güvencenin desteklenmesi ve bu alandaki hizmetlerin sürdürülebilirliğine (önleyici sağlık, uzaktan sağlık hizmetleri, uzun süreli bakım vb.) nasıl destek olur görüş ve düşüncelerinizi yazınız.
- Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi konseptleri giderek günlük hayatımızın bir parçası haline geliyor. Sigorta sektörü Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesinden nasıl faydalanabilir? Dünyadaki önemli örneklerden faydalanarak bu teknolojilerden Türk Sigortacılık Sektöründe nasıl fayda sağlanabileceğine dair görüşlerinizi yazınız.
- Günümüz dünyasında bireylerin ve kurumların siber riskleri nelerdir? Dijital güvenlik ve ilgili risklere ilişkin farkındalığın artırılması ve önleyici / sonuç giderici faaliyetler anlamında sigortanın rolü ne olur değerlendiriniz.
- Sigorta sektörünü nasıl bir dijital müşteri yolculuğu (satın alma öncesi, sigortalılık dönemi ve tazminat işlemleri) bekliyor? Global örnekler ışığında dijitalleşmenin Türk Sigortacılık sektöründe yaratacağı gelişmeleri değerlendiriniz.
- Dünya’da ve Türkiye’de Paylaşım Ekonomisi ve Platform İş birlikleri alanındaki girişimlerin sayısının her geçen gün arttığı görülüyor. Hangi sektörlerde paylaşım ekonomisi temelli uygulamaların ekonomik aktivite içerisindeki payının artması öngörülebilir? Sigorta bu yeni iş modellerinin gelişime katkıda bulunmak anlamında nasıl bir rol oynar?
- Uzayan insan ömrü ve sigortacılığa etkileri (emeklilik sistemleri, sağlık sigortaları, hayat sigortaları) hakkında görüşlerinizi yazınız.
Meta evren üzerinde gerçekleştirilen ticari yatırımların çok hızlı bir seviyede artması ve kullanımının gelişmesi ile birlikte bu yeni ticari ortama özgü sigorta ihtiyaçları oluşacaktır. Meta evren üzerinde oluşacak yeni risk formları ve bunları korumak amacıyla sigortacıların sağlaması gereken teminatlar ve risk yönetimi modelleri konusunda görüş ve düşüncelerinizi yazınız.